Wat doe ik zoal?

Ik kan nu wel op mijn 58e zeggen dat ik iemand van vele ambachten ben, en ook wat ongelukken uiteraard.

Kaasspecialist bij Loverendale Ter Linde in Oostkapelle

Vanaf maart 2024 ben ik aangenomen als kaasspecialist van Loverendale Ter Linde bij Oostkapelle. Ik verkoop daar de meest prachtige bio-kazen van bijvoorbeeld Baldauf, Damse Kaasmakerij en nog veel meer. Daarnaast verkoop ik inmiddels ook vleeswaren van eigen rund en varken. Smullen!

Ik maakte wel eens (web)applicaties

Ik vind het leuk om wel eens wat te bouwen op dit gebied, maar er moet niet teveel druk achter zitten. Het moet immers leuk blijven en anders krijg je toch alleen maar broddelwerk. Momenteel ontbreekt het aan tijd voor nieuwe projecten dus ik ben hiermee gestopt. Hieronder een bloemlezing van door mij gemaakte websites wat toch wel redelijke 'echte' projecten zijn/waren. Sommige websites zijn Klik op de afbeelding om naar de websites te gaan.

Scheurwater ICT

Fred is een zeer bekwame ICT'er, maar zijn website rammelde aan alle kanten. Dus heb ik er maar eentje voor hem gemaakt. Binnen drie uur klaar dus nooit meer zeggen dat ik langzaam ben. Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Website Sigarenfabriek Hovens

Sigarenfabriek Hovens

Ik vind het van groot belang dat dit soort bedrijven blijft bestaan, ondanks de tegenwind waar ze mee te maken hebben. Het zijn mooie, ambachtelijke bedrijven die weggedrukt worden door de globalisering en krankzinnige wetgeving! De website heb ik daarom herzien en onderhouden. Helaas gaat deze fabriek in 2024 sluiten, niet doordat er geen belangstelling meer is maar door de nieuwe regelgeving vanuit Brussel.

Monumentenmakelaar

Een 'mobile first' website met een nette php-motor. Onder deze website hangt ook nog een complete admin-sectie die geschreven is in php en javascript. Alle aspecten van de website kunnen worden beheerd: fotos, volgorde, teksten. Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Website Fort Rammekens

Staatsbosbeheer

Dit fort is over de 500 jaar oud, en toen ik daar begon als vrijwilliger was de website dat ook ongeveer! Ik heb dus maar 'even' een nieuwe gemaakt. Een mooie, heldere, snelle website met duidelijke informatie. Dat verdient zo'n leuke plek op Walcheren toch wel. Deze website is momenteel uit de lucht, want Staatsbosbeheer wil een nieuwe website.

Overige ICT-projecten

Ik bouw om en recycle, adviseer en consuminder!

Ik maak Frankenstein fietsen

Koop maar een electrische fiets van 4 mille en fietsen maar? Nee, niet mijn stijl. Ik koop een gebruikte fiets voor €60,- en ga vervolgens zelf aan de slag. Nieuwe banden, derailleur afstellen, schoonmaken... En dan heb ik mijn fiets. En o ja de fietstassen heb ik gekregen omdat ze lek waren. Plastic zak erin en hoppa die kunnen nog vele fietstochten mee.

Ik ken mijn fietsen van A tot B en als er dus wat mis aan is onderweg kan ik dat meestal zelf oplossen. Ik ben dus niet afhankelijk van een motor of techniek waar ik niks van begrijp, en zo wil ik het ook. Dan ga ik maar wat langzamer!

Mijn stadsfiets overigens is een oude maar degelijke Sparta zonder versnellingen die mijn vrouw voor €5,- had gekocht op een rommelmarkt. Na een onderhoudsbeurt en een 'paintjob' rijden we hier nu dagelijks mee om de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen etc.

Ook hier weer geloof ik in gebruiken wat er al is, en niet altijd maar kopen, kopen kopen...