Puppy Linux LAMP server

Wil jij razendsnel een complete werkomgeving voor het maken van websites met PHP en SQL? Heb jij misschien geen zin in opgeblazen IDE's en al dat gedoe er om heen? Een SQL server installeren met een paar drukken op een knop? Lees dan snel verder.

Je IDE

Een IDE is van zeer groot belang wil je websites ontwerpen en coderen. Mijn absolute favoriet is Geany, die al standaard ingebouwd zit in Puppy. Geany start supersnel op en weet prima om te gaan met HTML en PHP tags zodat je de code goed kan lezen.

De LAMP server installeren

De hele server zit in een sfs bestand en staat op mijn Google Drive. Het enige wat jij moet doen is deze downloaden naar je harde schijf, deze opzoeken met de bestandsmanager, aanklikken en en hoppa: klaar. Je server is geinstalleerd. Klinkt te goed om waar te zijn toch? Maar het werkt echt!

Klik hier om de Lamp server te downloaden.

De LAMP server aan- en uitzetten

Om de boel te activeren:

Met dit menu kun je de PHP en SQL Server aan en uit zetten. Let wel even op dat de server niet automatisch opstart, als je Puppy hebt afgesloten is de server ook uit. Dat is ook prima want dan lopen er geen onnodige processen op de achtergrond.

De LAMP server informatie pagina

Typ localhost in de werkbalk van je browser en... je krijgt alle informatie die je nodig hebt. Vanaf hier kun je ook phpadmin starten om je SQL databases aan te maken en te beheren.